donderdag 10 mei 2007

College 5: Bezoek aan WNF

Intern bericht van WNF - doorgezonden:

PandA winnaar van de Nationale Innovatie Renovatieprijs

Op het gevaar of dat het saai wordt, wil ik toch even melden dat we, na de NET-trofee, nog een hele mooie prijs hebben gewonnen.
Het project (de architect, de aannemer en de opdrachtgever) is winnaar geworden van de eens in de twee jaar uit te reiken Innovatie Renovatieprijs. Hieronder een stukje toelichting op deze prijs, later op Lynx wat uitgebreider.

Jan.

Innovatieprijs
Bij deze prijs, onder auspiciƫn van SBR (zie www.sbr.nl) in Rotterdam, wordt in het bijzonder gelet op de innovatieve aspecten van de plannen en van de uitvoering. Omdat ook de overige beoordelingscriteria van toepassing zijn wordt vooral gekeken naar de plannen die in het juryberaad op de eerder genoemde elementen positief commentaar van de juryleden kregen. Bij *innovatie* kan naar meerdere aspecten van renovatie worden gekeken: de proceskant, technische oplossingen, de manier waarop met bewoners/gebruikers is omgegaan, de inpassing in de omgeving, etc. Juist in deze tijd is het aspect duurzaamheid en wel in het bijzonder het energieverbruik van gebouwen en woningen van extra belang. Bij de voordracht voor de Innovatieprijs heeft dit aspect sterk meegewogen.

Winnaar
Op grond van het voorafgaande en ampele overwegingen is gekozen de Innovatieprijs 2007 toe te kennen aan het project: Kantoor Wereld Natuur Fonds te Zeist Dit project laat zien dat ook bij renovatie bijzondere technische prestaties geleverd kunnen worden. Dit gebouw is voor de renovatie ontworpen als het eerste gebouw met een nul CO2-emissie. Het gebouw is flexibel en gemakkelijk aan te passen aan veranderingen in de organisatie. Bij het ontwerp is als principe gehanteerd zoveel mogelijk van de bestaande gebouwenstructuur te handhaven, waardoor het bouwafval ook beperkt werd. Een prijzenswaardig renovatieproject!

Geen opmerkingen: